2020. április 5., vasárnap

Tisztelt Ifjúság!

Mivel erre a hétre kellemes időt jósolnak, azt tudom javasolni, hogy sok idő töltsetek a szabadban. Természetesen mozgással. Akinek van elmaradása az elmúlt hét feladatainak megoldásával, az kérem pótólja 04.08-ig /szerda/.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Nektek! 

Pár feladatunk azért van:


2020.04.06-04.08


Ha hétfő reggel kipihenten ébredsz, ez azt jelenti, hogy elaludtál. Jól tetted!

Kezdjük ezt a rövid hetet egy kérdéssel!

Hogy született a zsiráf?

A legjobb megoldásokat ezen az oldalon közzéteszem, és a jutalom sem marad el!

3.o Testnevelés: Célba dobás

Bármilyen nem törékeny célra, melyet otthon találsz/ papír doboz, műanyag flakon, stb./ Fontos, hogy a labda, vagy fa, kő darab férjen el a tenyeredbe. Ne legyen se túl nehéz, se könnyű. Dobó kézzel ellentétes lábad legyen elöl, a törzs elfordítva, a könyök a váll fölött. A dobás a törzs elfordításával indul, majd jöhet a hajító mozdulat. Lehet próbálkozni a gyengébb kezeddel is. Ha olyan labdával dobsz, amit két kézzel kell fognod, akkor a dobást a fej magasságából indítsd.

Bemelegítés: Az eddig már elküldött videók alapján, valamint:

Célba dobás gyakorlása:

Tabata gyakorlat: Az eddigiek közül naponta egyet válassz ki, és ismételd meg 10 perces szünetekkel kétszer, háromszor.

4.o Testnevelés: Célba dobás

Bármilyen nem törékeny célra, melyet otthon találsz/ papír doboz, műanyag flakon, stb./ Fontos, hogy a labda, vagy fa, kő darab férjen el a tenyeredbe. Ne legyen se túl nehéz, se könnyű. Dobó kézzel ellentétes lábad legyen elöl, a törzs elfordítva, a könyök a váll fölött. A dobás a törzs elfordításával indul, majd jöhet a hajító mozdulat. Lehet próbálkozni a gyengébb kezeddel is. Ha olyan labdával dobsz, amit két kézzel kell fognod, akkor a dobást a fejed fölül indítsd.

Bemelegítés: Az eddig már elküldött videók alapján, valamint:

Célba dobás gyakorlása:

8.o Testnevelés:

Lányoknak:


Bármilyen nem törékeny célra, melyet otthon találsz/ papírdoboz, műanyag flakon, stb./ Fontos, hogy a labda, vagy fa, kő darab férjen el a tenyeredbe. Ne legyen se túl nehéz, se könnyű. Dobó kézzel ellentétes lábad legyen elöl, a törzs elfordítva, a könyök a váll fölött. A dobás a törzs elfordításával indul, majd jöhet a hajító mozdulat. Lehet próbálkozni a gyengébb kezeddel is. Ha olyan labdával dobsz, amit két kézzel kell fognod, akkor a dobást a fejed fölül indítsd.

Bemelegítés: Az eddig már elküldött videók alapján, valamint:

Célba dobás gyakorlása:

Fiúknak: Készíts íjat amivel 15-20 m-re eltudsz lőni! A cél ne legyen törékeny, valamint élőlény. Az iskolában tanult, és alkalmazott biztonsági szabályokat tartsd be. A vessző hegye tompa legyen. Emberre, állatra nem lövünk.
Ha nem sikerül, akkor célba dobást gyakorold!

8.o Történelem:
Húsvéti történetek.

A húsvéti történet, rajzfilm Jézus életéből.

Brian élete. Jézus korának humoros bemutatása.

Házi feladat fiúknak: Kultúrált, rövid, csajozós locsolóvers írása.
Házi feladat leányoknak: Nincs.

Megoldásokat az e-mail címemre: zohorv1963@gmail.com


Üdv: Zoli bá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése